NANOSTERILE je nástrek ochrannej vrstvy nano častíc oxidu titaničitého (TiO2) a  striebra (Ag), ktoré sú schopné ničiť baktérie, víry, plesne, prach, zápach a chemické látky uvoľňované do prostredia.

Kedy je vhodné aplikovať Nanosterile®?

  • do nového vozidla
  • do používaného vozidla po čistení interiéru / tepovaní / hĺbkovom čistení kože
  • ak sa v aute vozia deti – význam aplikácie rastie ak sú alergické alebo majú astmu!
  • ak sa v aute prepravujú zvieratá

Nanosterile je neviditeľná vrstva, ktorej funkčnosť je laboratórne meraná. Garantovaná doba funkčnosti je 2 roky a nevyžaduje si žiadnu špeciálnu starostlivosť. Aktivuje sa vždy keď na vozidlo pôsobia slnečné lúče – bezohľadu či je slnečno, polooblačno alebo oblačno.

Aplikácia na vyčistený interiér trvá približne 30 – 45 min, v závislosti od veľkosti vozidla. Nanosterile je vhodný na všetky povrchy vnútri auta, teda nie len na textilné, či kožené čalúnenie, ale aj na podlahové koberce, tapacírovanie a dokonca aj na okná zvnútra.



auto letak kv detail  auto letak kv detail2

Technológia bola vyvinutá v Japonsku a má viacero patentov. Biocídne účinky TiO2 výrazne zlepšujú ochranu zdravia človeka v danom prostredí (zároveň znižujú chorobnosť zamestnancov). TiO2 je látka vyskytujúca sa bežne v prírode, avšak jej účinnosť je tým vyššia, čím sú jej častice menšie (NANOSTERILE využíva častice rozmeru 2-3 nm, momentálne najmenšie častice ktoré sa podarilo na svete vyrobiť! Nanočastice striebra ovplyvňujú látkovú výmenu bunkového systému baktérií a potláčajú ich dýchanie. Na ľudské bunky pritom nepôsobia toxicky.Odstraňovanie škodlivých organických chemických látok, vírov a plesní funguje na princípe fotokalytickej reakcie. Fotokatalýza je aktivovaná dopadom svetla na ošetrenú plochu, čím jej povrch začne silno oxidovať. Baktérie a víry, ktoré sa dostanú do styku s takto aktívnou plochou sú rozložené na CO2 a H2O. Antimikrobiálna účinnosť striebra nie je podmienená svetlom, čiže účinkuje aj v tme. Na spustenie procesu fotokatalýzy nie je potrebné žiadne špeciálne žiarenie, úplne postačuje slnečné svetlo. Obrovskou výhodou je životnosť ochrannej vrstvy, ktorú garantujeme po dobu až 2 rokov. Týmto spôsobom na prírodnej báze čistí a dezinfikuje vaše prostredie neustále a bez použitia agresívnych chemických prostriedkov. Dezinfekčná účinnosť TiO2 je podľa štúdií až 2x vyššia ako účinnosť chlórových dezinfekčných prípravkov a 1,5x účinnejšia ako dezinfekcia ozónom.nanosterile.2

 — Objednávky a viac info —