„Tekutý stierač“, slangový názov pre voduodpudivú nanotechnológiu, ktorá vytvorením neviditeľnej ochrannej vrstvy spôsobí samočistenie skiel. Najmä čelné sklo sa očistí od vody náporom vetra.

„Tekutý stierač“, slangový názov pre voduodpudivú nanotechnológiu, ktorá vytvorením neviditeľnej ochrannej vrstvy spôsobí samočistenie skiel. Najmä čelné sklo sa očistí od vody náporom vetra pri rýchlostiach od 60-70 km/h. Samozrejme, záleží na uhle čelného skla.

Je tekutý stierač skutočne funkčný alebo ide len o premyslený marketing?

V KV Detail ručnej umyvárni máme skúsenosť, že pokiaľ sa tekutý stierač aplikuje SPRÁVNE na SPRÁVNE vyčistený a odmastený povrch, môže vydržať aj viac ako polroka pri každodennom jazdení. Základom je teda vozidlo riadne umyť, následne vyčistiť sklá čističom (napr. Autoglym Fast Glass) a nakoniec ich odmastniť. Na odmastnenie skiel býva väčšinou súčasťou balenia pribalený alkoholový čistič (etanol), alebo je možné použiť známy „IPA“ (isopropylalkohol). Následne aplikovať podľa pokynov výrobcu samotnú nanotechnológiu, ktorá by niekoľko hodín po aplikácii nemala prísť do kontaktu s vodou. Tiež zo skúsenosti vieme, že plnú funkčnosť má „stierač“ po 12-24 hod od aplikácie. Vtedy je na nanoúrovni riadne vytvrdnutý.

Ako udržať tekutý stierač na skle čo najdlhšie?

Ideálne nepoužívať hypermarketové najlacnejšie kvapaliny do ostrekovačov. Je možné vygoogliť prípady, kedy takéto lacné kvapaliny poškodily plastové kryty svetiel vďaka svojmu agresívnemu zloženiu. Odporúčiť môžme opäť osvedčený britský Autoglym, konkrétne Autoglym Quick Clear Screen Wash. Ide o celoročnú využiteľnú kvapalinu, ktorá sa akurát v zime nariedy v silnejšom pomere. Dôležité je, že vďaka jemnému zloženie neoslabuje tekutý stierač a ani vosk!

Hlavné výhody tekutých stieračov:

  • odpudzuje vodu zo skiel už pri rýchlosti od cca 70 km/h
  • samočistenie
  • sklá sú dlhšie čistejšie
  • sneh s ľadom sa na sklo neprilepia silno – jednoduché čistenie
  • v lete sa neprilepujú mušky a hmyz
  • predlžuje životnosť gumičiek stieračov

Tekutý stierač Ti radi aplikujeme v KV Detail ručnej umyvárni, sídlime v Ružinove, v Hoteli Bratislava.