Vo všeobecnosti každé nové vozidlo prežije zimu bez špeciálnej prípravy. Ide však o to, ako bude vozidlo po zime vyzerať. Alebo po niekoľkých zimách.. Je zrejmé, že udržiavané, voskované autá majú lak po zime v oveľa lepšej kondícii ako autá, ktoré sa nevoskujú.

Nové autá vychádzajú zo showroomov od predajcov bez akejkoľvek ochrany laku. Pokiaľ ste investovali desiatky tisíc eúr do nového vozidla, investujte pár desiatok eúr do údržby pred zimou. Vráti sa vám to mnohonásobne. Bez potreby nadmernej údržby po zime.

V KV Detail ručnej autoumyvárni odporúčame vozidlá pred zimou voskovať. A nielen pred zimou. Ideálne CELOROČNE. Jar a leto sú totiž iná kapitola a prinášajú ďalšiu „hrozbu“ pre lak v podobe hmyzu a mušiek.



AKO PRIPRAVIŤ AUTO NA ZIMU


Ochrana laku

Základom údržby pred zimou je ochrana laku, t.j. karnaubský vosk alebo polymérová ochrana. Pred aplikáciou vosku je vozidlo potrebné poriadne umyť a spraviť mechanickú a prípadne aj chemickú dekontamináciu laku. Ide o krok, kedy sa pomocou špeciálnej plastelíny mechanicky odstránia mikročastice asfaltu a brzdného prachu, ktoré sú usadené v laku a predumyváč so šampónom ich neodstráni. Po dekontaminácii a odmastnení je lak panensky hladký a pripravený na aplikáciu vosku. Ten je ideálne aplikovať v dvoch vrstvách pre lepšiu trvácnosť a ochranu. Najmä na najviac namáhané časti ako predný nárazník, kapota a spodná časť predných dverí.


Kvalitná zimná zmes do ostrekovačov

Ďalším krokom je použitie kvalitnej zimnej zmesi do ostrekovačovPozor. Najlacnejšia zimná zmes nie je vždy najvýhodnejšie riešenie. Tieto zmesi bývajú veľmi agresívne a častokrát spôsobujú nepekný vodný kameň po čelnom skle, kapote a streche.. Ten, keď sa zanedbá a nezmyje, ide odstrániť iba strojovým leštením. Na základne niekoľkoročných skúseností, rozhodne odporúčame použiť pH-neutrálnu zmes do ostrekovačov ktorá neoslabuje vosk a neškodí materiálom na vozidle.


Tekuté stierače

Bezpečný výhľad za každého počasia? Nechajte si na sklá aplikovať voduodpudivú nanotechnológiu, tzv. „tekuté stierače“. Počas dažďa alebo sneženia bude čelné sklo vplyvom náporu vetra počas jazdy čistejšie. Ďalšia výhoda – na sklách nevznikne hrubá vrstva námrazy a budú rýchlejšie očistené.


Gumené rohože 

Ďalšou vhodnou investíciou sú gumené rohože, prípadne aj gumová vanička do kufra (najmä ak v kufri vozíte psa). Gumené rohože sú praktické na údržbu a chránia koberčeky pod nimi. Osobne sa nebránime ani používaniu gumených rohoží celoročne. Z dlhodobého hľadiska to interiéru určite iba pomôže.

The last comment needs to be approved.
0 odpovede

Pridať komentár

Chcete sa zapojiť do diskusie?
Neváhajte sa zapojiť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.