Ako často umývať auto?

Všeobecná odpoveď na otázku ako často umývať auto neexistuje. Dá sa však povedať, že pravidelná údržba je alfou a omegou. Častejšie je potrebné umyť auto, ktoré jazdí 5000km mesačne ako auto, ktoré najazdí 200km a celý čas je odparkované v garáži.

V zimnom období je potrebné umývanie najmä kvôli agresívnej posypovej soli, v letných mesiacov kvôli nemenej agresívnym muškám. Pokiaľ sa vozidlo znečistené muškami dlhšie neumýva a je vystavené priamemu slnečnému žiarenia, stáva sa, že mušky už nejdú umyť, „zapečú“ sa do laku a celú záležitosť vyrieši len strojové preleštenie.

Taktiež v prípade, že po dlhšej ceste je predná časť auta od mušiek, odporúčame umytie. Pravidelné umývanie a čistenie interiéru je predpokladom k udržaniu dlhodobej dobrej kondície laku, celkového výzoru auta. Takéto vozidlo má menej kontaminácie, zádverie a pánty sú s minimálnou mastnotou. Koniec koncov, určite to ocení kupujúci pri predaji vozidla.
umyvanie auta 2
0 odpovede

Pridať komentár

Chcete sa zapojiť do diskusie?
Neváhajte sa zapojiť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.